Menu

Over deze website

VVV: HISTORIE EN STATISTIEKEN

De complete historie van VVV-Venlo vanaf de start van het betaalde voetbal in kaart brengen en daar vervolgens keer op keer interessante dingen van uitlichten: dát is het uiteindelijke doel van deze website. Beetje bij beetje ontstaat op deze plek een zo volledig mogelijke encyclopedie rondom onze prachtige Venlose voetbalclub.

Veel dank zijn wij verschuldigd aan clubarchivaris Baer Diddens, die vanaf het prille begin van het betaald voetbal alle statistieken op sublieme wijze heeft bijgehouden.

De basis is van de website is klaar: elke voetballer die sinds 1954 in het eerste van VVV heeft gespeeld heeft zijn eigen pagina met informatie. Anno 2015 gaat het daarbij om zo'n vijfhonderd spelers. Een behoorlijk aantal, niet in de laatste plaats omdat de allereerste betaald voetbal-wedstrijd ooit werd gespeeld door Venlo, dat later zou opgaan in VVV.

In de geschiedenis is VVV-Venlo -samen met FC Eindhoven- zelfs koploper als het gaat om het aantal gespeelde competitieduels. De historie van VVV is roerig: promoties, degradaties en natuurlijk de gewonnen KNVB-beker in 1959.

Iedereen die ooit het geel-zwarte shirt als voetballer aan heeft mogen trekken heeft zijn eigen plekje op deze website. Dat geldt eveneens voor de bonte stoet aan trainers die de leiding hadden in De Kraal en De Koel, voor de vele bestuursleden die het beleid hebben mogen bepalen en voor andere markante VVV-persoonlijkheden.

Inmiddels zijn van alle ooit gespeelde wedstrijden de opstellingen en karakteristieken op deze site te vinden, maar daarnaast zal er ruimschoots aandacht zijn voor quotes, anekdotes, mooie verhalen en nog veel meer. VVV is in veel opzichten een bijzondere club. Wist je bijvoorbeeld dat de Venlose vereniging één van de negen Nederlandse clubs is die sinds de start van het betaald voetbal in alle decennia minstens één seizoen in de Eredivisie heeft gespeeld?

Geschiedenis saai? Absoluut niet, en zeker niet als het gaat om een prachtclub als VVV-Venlo. Iedereen die zijn aandeel in de geschiedenis heeft gehad komt op deze website aan bod. We blikken terug op bijzondere wedstrijden, zetten al lang verloren gewaande spelers weer in de schijnwerpers en koesteren zeker onze grootste helden.

Daarbij gaan ook bezoekers een rol spelen, want het wordt een interactief geheel. Bezoek dus zeker met regelmaat deze website: er zal genoeg te vinden zijn! 

EEN SITE VAN EN VOOR IEDEREEN: AANVULLINGEN VAN HARTE WELKOM

De komende tijd wordt er heel veel informatie op deze site toegevoegd: biografieën van voetballers, foto's, anekdotes en quotes. Qua wedstrijden zijn we inmiddels helemaal compleet. We streven er naar foutloos te zijn, maar met tigduizend ingevoerde cijfertjes zal er best wel eens een foutje ingeslopen zijn.

 

Kom je dingen tegen die niet kloppen of heb je aanvullingen? Feedback is zeer welkom! Dit geldt zeker ook voor fotomateriaal: beschik je over (oude) foto's die met VVV te maken hebben? Mail ons dan ook zeker.

Marcel Abrahams (Venlo, 1975) werkt als strategisch communicatieadviseur bij Connect Limburg. Daarvoor was hij actief als journalist voor onder andere NRC Handelsblad. In 2002 schreef hij samen met Branko Eijssen het boek ‘Bronsgroen debuut in Oranje- Limburgers en het Nederlands elftal.’

 

Marcel levert als columnist zo af en toe een bijdrage op deze site.

1950-1959
1960-1969
1970-1979
1980-1989
1990-1999
2000-2009
2010-2019
2020-2029